söndag 6 juni 2010

Världskulturmuseet



Detta diggar jag inte skarpt!

Det är roligt att ett musee som hävdar att de är ett ställe som kontroversiella och konflitkfyllda ämnen kan tas upp bestämmer sig för att inte visa en utställning bilder som föreställer homosexuella personer i dom tre största religionerna. Hon vill framhäva vad deras heliga skrifter säger om homosexualitet.

Orsaken till att museet inte vill visa den här utställning är för att det kan tyckas vara provocerande. NO SHIT säger jag! Konst som är provocerande, det är något som är helt okänt för världen.

Den här damen har tagit väldigt smakfulla bilder (iaf på de bilder man ser i klippet) och har tänkt till lite med texter och detaljer. Det hennes bilder gör är att skapa debatt och de kommer göra det på ett bra sätt.

Frågorna som jag har i huvudet är om de vägrar visa denna utställning för att dom är rädda att provocera kristna? Eller judar? Eller muslimer? Eller om museet skulle visa utställningen om konstnären hade valt hinduer istället för muslimer i sina fotografier! Tänk på det!

Peace out!

1 kommentar:

  1. fan, skrev en kommentar som försvann. nytt försök
    Det lars wilks gjorde var totalt försvarbart, han var inbjuden till att föreläsa om just gränserna för yttrandefrihet inom konst och visade konst av en muslimsk konstnär där muhammed framställdes som bög. Det var inte porr, det var bilder inte olika ecce homo.
    De som gick dit visste att det var han som föreläste, de visste vad han skulle prata om. passar det inte, gå inte dit. Hans rondellhund är bara för banal att ens ta med i debatten.
    detta är ytterligare ett exempel hur islam har skrämt folk till att cencurera och begränsa yttrandefriheten. Passar inte yttrandefriheten så kan man flytta till en islamistisk stat o titta på alternativet.

    SvaraRadera